Despre Blog

În secțiunea de Blog vei găsi informații utile despre alegerea, montarea, curatarea tapetului. Rămâi cu noi și fii la curent cu cele mai noi informații!

Categorii

Etichete

Distribuie

Cu ce se spală peretele înainte de montarea tapetului?

Cu ce se spală peretele înainte de montarea tapetului?

Montarea tapetului este un proces puțin mai complicat decât ar putea crede unele persoane. Cu toate astea, urmând câteva recomandări, poți monta tapetul pe cont propriu, fără să apelezi la specialiști. Unul dintre pașii pe care trebuie să îi urmezi este pregătirea înainte de montarea efectivă a tapetului. Cea mai importantă parte a procesului este ca peretele să fie într-o stare adecvată, pentru a te asigura că tapetul va fi montat corespunzător, fără denivelări și că aspectul final va fi cel dorit. În articolul de azi ne vom îndrepta atenția spre pregătirea pereților înainte de montarea tapetului.

1. Netezește zidul înainte de montarea tapetului

Îndepărtează de pe perete orice care îl împiedică să fie perfect neted, cum ar fi vopseaua scorojită sau cuiele. Scoate întrerupătoarele electrice și capacele prizelor. Înainte de a face asta, asigură-te că oprești energia electrică pentru a evita accidentele. După ce ai îndepărtat tot ce era necesar de pe perete, netezește peretele, înainte de montarea tapetului. Este important de reținut faptul că tapetul nu ascunde eventualele găuri din perete. Utilizează șmirghel pe suprafețele neuniforme, pentru a reduce denivelările și defectele. Umple eventualele goluri și lasă materialul să se usuce.

Dacă peretele este deja cu tapet, este recomandat să îl îndepărtezi complet înainte de a aplica noul tapet. Într-un articol anterior, am vorbit despre cum să dai jos tapetul de pe perete. Dacă totuși decizi să aplici noul tapet peste cel existent, este bine să știi care sunt recomandările în acest sens.

2. Spală peretele

Înainte de a trece la montarea tapetului, este important să te asiguri că peretele este cât mai curat posibil. Dacă ai șlefuit peretele, cel mai probabil a rămas în urmă un strat de praf, care trebuie îndepărtat. De asemenea, pot exista diverse pete și murdărie, toate acestea fiind necesar să fie îndepărtate înainte de a aplica tapetul.

Pentru spălarea peretelui, poți utiliza o combinație de apă caldă și oțet, cu o cârpă sau un burete. Poți începe prin aspirarea peretelui, pentru îndepărtarea particulelor de praf de pe acesta și abia apoi să îl speli.

3. Aplică un grund înainte de montarea tapetului

Este recomandat să aplici un grund pe perete, pentru a te ajuta la montarea tapetului. Alege un grund formulat special pentru tipul de perete pe care vrei să îl tapetezi. Aplicarea grundului este importantă deoarece grundul creează o barieră între tapet și perete, ceea ce ajută la procesul de instalare și reduce posibilitatea ca peretele să se deterioreze ca urmare a infiltrației adezivului. În plus, grundul face mai ușoară îndepărtarea tapetului atunci când va veni momentul să faci asta.

4. Spală din nou peretele înainte de montarea tapetului

Este extrem de important ca peretele să fie cât mai curat posibil înainte de montarea tapetului. Orice pată poate afecta capacitatea tapetului de a adera corect. De data aceasta, folosește un produs de curățare neabraziv obișnuit, cu o cârpă sau un burete. Nu folosi substanțe chimice mai puternice. Pasul acesta trebuie finalizat cu 24 de ore înainte de a aplica tapetul.

5. Montează tapetul

După ce au trecut 24 de ore de la spălare și peretele este complet uscat, poți începe montarea tapetului. Asigură-te că aduni toate materialele necesare pentru acest pas.