Despre Blog

În secțiunea de Blog vei găsi informații utile despre alegerea, montarea, curatarea tapetului. Rămâi cu noi și fii la curent cu cele mai noi informații!

Categorii

Etichete

Distribuie

Tendințe Actuale în Tapet: Cum să Îmbinăm Confortul cu Stilul în Dormitor

Tendințe Actuale în Tapet: Cum să Îmbinăm Confortul cu Stilul în Dormitor

În căutarea unei oaze de liniște și eleganță, dormitorul este un sanctuar personal unde confortul și stilul se întâlnesc pentru a crea un spațiu autentic și plin de personalitate. Dintre toate elementele de design interior, tapetul se dovedește a fi o alegere versatilă și captivantă pentru a îmbina aceste două aspecte esențiale. Când vine vorba de tendințele de tapet dormitor, gândul ne poartă automat înspre seninătate, liniște și calm.

Și, deși există anumite tendințe care se schimbă periodic în ceea ce privește alegerea unui tapet pentru dormitor, adevărul este că această opțiune este una extrem de personală. Când alegi tapetul pentru dormitor, trebuie să ții cont de ceea ce te face pe tine să te simți confortabil și să se potrivească stilului tău. În timp ce unele persoane preferă un dormitor întunecos, amenajat în culori închise, alte persoane preferă ca această încăpere să fie una luminoasă și cu un aspect cât mai aerisit.

În articolul de azi îți prezentăm care sunt tendințele actuale în ceea ce privește tapetul pentru dormitor. Alegerea unui tapet dormitor ținând cont de aceste tendințe te va ajuta să obții confort și stil în dormitorul tău.

1. Tapet pe tavan în dormitor

Una dintre principalele tendințe în tapet pentru dormitor presupune folosirea tapetului pe tavan. În general, tavanul este trecut cu vederea, însă atunci când montezi tapet pe tavan, privirea este automat atrasă în sus, ceea ce deblochează potențialul încăperii. În plus, specialiștii consideră că folosirea tapetului și pe tavan creează o continuitate a culorii și designului, ceea ce este liniștitor.

2. Culorile predominante sunt albastru și verde

Tendințele actuale în tapet pentru dormitor sunt dominate de culori precum verde și albastru, întrucât acestea evocă un sentiment de calm și siguranță atunci când sunt utilizate în designul interior. Verdele este asociat cu creșterea, armonia și prospețimea și le conferă oamenilor siguranță emoțională. De asemenea, albastrul este o culoare care calmează, relaxează mintea, încetinește ritmul cardiac și scade tensiunea arterială. Nuanțele mai deschise de albastru inspiră liniște, beatitudine, și vindecare, iar nuanțele mai intense evocă sentimente de eleganță, curaj și înțelepciune.

3. Folosește tapet cu motive botanice pentru a crea confort și stil în dormitor

Poți opta pentru diverse modele de tapet cu motive botanice, precum motive florale, copaci, frunze, modele tropicale și alte asemenea. Sunt recomandate modelele de tapet al căror culoare predominantă este verde salvie, aceasta fiind o nuanță care evocă imagini în aer liber și care creează un sentiment de liniște și seninătate.

4. Tapet cu imprimeu de marmură pentru dormitor

Pe lângă modelele de tapet cu imprimeuri florale sau inspirate din natură, sunt populare și modelele de tapet cu imprimeu de marmură. Acesta va crea un spațiu ideal pentru relaxare și te va ajuta să te reîncarci cu energie.

5. Tapetele cu modele inspirate de sălbăticie sunt în trend în acest an

O tendință mai curajoasă în ceea ce privește modelele de tapet pentru dormitor este cea cu modele inspirate de sălbăticie. Fie că optezi pentru un peisaj cu sălbăticie ori cu modele cu animale sălbatice, acestea sunt ideale pentru amenajarea dormitorului.

6. Tapet cu motive florale de inspirație renascentistă pentru dormitor

Tot din sfera modelelor de tapet pentru persoanele îndrăznețe fac parte și cele cu motive florale de inspirație renascentistă. Florile supradimensionate inspirate de Renaștere, imprimate pe un fundal întunecat, romantic și dramatic, adaugă un impact imediat și personalitate oricărui dormitor.

7. Tapet pentru dormitor cu imprimeuri tribale și abstracte

Tapetul cu imprimeuri tribale și abstracte îți permite să adaugi cu ușurință model și culoare în dormitorul tău. Astfel de modele de tapet sunt în special recomandate într-un dormitor cu mobilier simplu ca model și design.

În încheiere

Poți îmbina confortul cu stilul în dormitor folosind un model de tapet care se regăsește în tendințele actuale în materie de amenajări interioare. Ales cu atenție, tapetul te ajută să creezi un mediu relaxant și plăcut din punct de vedere estetic.