Despre Blog

În secțiunea de Blog vei găsi informații utile despre alegerea, montarea, curatarea tapetului. Rămâi cu noi și fii la curent cu cele mai noi informații!

Categorii

Etichete

Distribuie

Cei mai buni adezivi pentru tapet

Cei mai buni adezivi pentru tapet

Există o varietate de adezivi pentru tapet disponibili pe piață, astfel că poate fi dificil să alegi un anumit adeziv atunci când ai în plan să aplici singur tapetul în locuința ta. De aceea, este important să știi că alegerea adeziv depinde de tipul de tapet și de condițiile specifice de aplicare. În general, există două tipuri principale de adezivi de tapet: adezivi pe bază de amidon și adezivi pe bază de vinil.

Adezivii pe bază de amidon sunt mai potriviți pentru tapetul din hârtie și tapetul de fibră de sticlă. Aceștia sunt mai ieftini și mai ecologici, dar au nevoie de mai mult timp pentru a se usca și sunt mai sensibili la umiditate.

Adezivii pe bază de vinil sunt potriviți pentru tapetul din vinil, tapetul nețesut și tapetul din fibră de sticlă. Aceștia se usucă mai rapid și sunt mai rezistenți la umiditate, dar pot fi mai costisitori și mai dificil de îndepărtat în cazul în care trebuie să schimbi tapetul.

Cum alegi cei mai buni adezivi pentru tapet?

Dacă ești în plin proces de renovare și ți-ai propus să amenajezi pereții locuinței cu tapet, este important să știi cum să alegi cei mai buni adezivi pentru tapet, astfel încât să te bucuri de aspectul la care ai visat. Anumite materiale de tapet necesită utilizarea unui adeziv special. Iată care sunt principalele recomandări de care ar fi bine să ții cont când alegi adezivul pentru tapet:

– Pentru tapet din hârtie, este recomandat să utilizezi un adeziv obișnuit. Aplici adezivul pe tapet și îl lași să acționeze.

– Pentru tapet Vlies, este recomandat să alegi un adeziv special pentru tapet vlies. Aplici adezivul pe perete.

– Pentru tapet din vinil, structură, textil sau inserție de așchii de lemn, poți utiliza adeziv special sau adeziv pentru tapet vlies, în funcție de suportul existent. De exemplu, în cazul unui suport de hârtie sau alte suporturi, se utilizează adeziv special. În cazul unui suport din vinil, este recomandat să alegi un adeziv pentru tapet vlies. În cazul suportului de hârtie, aplici adezivul pe tapet, în timp ce pentru suportul vlies, aplici adezivul pe perete.

– Pentru tapet din fibră de sticlă, este recomandat să alegi un adeziv special pentru fibră de sticlă, pe care îl vei aplica pe perete.

Care sunt cei mai buni adezivi pentru tapet?

Așa cum am menționat încă de la început, există în comerț o mulțime de adezivi, de la branduri diferite și pentru diverse tipuri de tapet. Iată care sunt câțiva dintre cei mai buni adezivi pentru tapet:

1. ACM Texreco Contract, Adeziv special Extra Clean pentru tapet greu, vinil, vlies

Adezivul ACM Texreco Contract Extra Clean este un adeziv special, transparent, ideal pentru modelele de tapet de culoare închisă, cu modele, metalizate, textile sau cu catifea, deoarece nu pătează tapetul. Este recomandat pentru lipirea tapetelor grele pe orice suprafață, pentru lipirea tapetului pe zone non-absorbante, metalice, în spații cu umiditate ridicată, cum sunt băile sau bucătăriile.

2. Adeziv special Murali

Adezivul special Murali este un adeziv de tapet pe bază de metilhidroxiceluloză. Se dizolvă rapid în apă, nu este poluant, este solid, nu transpare prin tapet și nu își schimbă culoarea. Este recomandat pentru tapet pe suport de hârtie.

3. Adeziv special Pufas pink-control

Adezivul special Pufas pink-control este un adeziv special cu control de aplicare, transparent după uscare, antibacterian. Este recomandat pentru tapete din vinil, din fibră aspre și alte tapete grele. Are o putere adezivă sporită, datorită adaosului de PVA. Are un miros proaspăt de lămâie, iar după 5 minute este gata de întrebuințare și colorat în roz.

4. Adeziv vlies Pufas Blue control

Adezivul vlies Pufas Blue control este recomandat pentru tapetele din vinil și celuloze, cu control de dispersie, indicator albastru. Este antibacterian, rămâne transparent după uscare, nu apar cocoloașe în timpul amestecului și în 5 minute este pregătit pentru întrebuințare. Are o putere sporită de lipire și rezistență la umezeală, fără adaos de PVA. Este recomandat pentru toate tipurile de tapete grele.

5. Adeziv vlies ACM

Adezivul vlies ACM este un adeziv recomandat pentru tapet cu suport textil.

6. Adeziv ACM preparat, Texreco N

Adezivul AMC preparat, Texreco N este un adeziv de tapet pe bază de metilhidroxiceluloză. Se dizolvă rapid în apă, este solid, nepoluant, nu transpare prin tapet și nu își schimbă culoarea. Se recomandă pentru lipirea tapetului expandat, a tapetului cu rumeguș, hârtiei de bază pentru tapet, precum și la grunduirea suprafețelor de perete.

Recomandări finale pentru cei mai buni adezivi pentru tapet

Indiferent de adezivul pe care îl alegi, este important să citești întotdeauna cu atenție informațiile producătorului, pentru a te asigura că utilizezi adezivul conform instrucțiunilor. Este important să utilizezi cantitatea recomandată de adeziv și să îl aplici exact așa cum recomandă producătorul acestuia, pentru a aplica tapetul corespunzător și a te bucura de rezultatul dorit.