Despre Blog

În secțiunea de Blog vei găsi informații utile despre alegerea, montarea, curatarea tapetului. Rămâi cu noi și fii la curent cu cele mai noi informații!

Categorii

Etichete

Distribuie

Alegerea tapetului potrivit pentru bucătărie: idei creative și soluții originale

Alegerea tapetului potrivit pentru bucătărie: idei creative și soluții originale

Până de curând, aproape că era de neconceput să pui altceva pe pereții bucătăriei decât faianță. În zilele noastre, însă, tapetul a câștigat tot mai multă popularitate și oamenii îl aleg nu doar în diversele camere din locuință, ci și în bucătărie sau chiar în baie. Există în prezent diverse modele de tapet bucătărie, care poate fi folosit pentru a crea o atmosferă modernă și plăcută în această încăpere.

Deși poți alege orice model de tapet vrei, este bine să știi că există tipuri special create pentru bucătărie, acestea fiind rezistente la aburi, apă și pete. Așadar, întrebarea pe care o ai în acest moment probabil că este: „Cum aleg tapetul potrivit pentru bucătărie?”. Noi suntem aici să îți oferim răspunsul. Printre primele criterii de care vei ține cont se numără materialul, culorile, modelul, imprimeul și stilul preferat. Citește în continuare pentru a afla cum să alegi tapetul potrivit pentru bucătărie.

1. Alege tapetul potrivit pentru bucătărie în funcție de material

În funcție de bucătărie și cât este de bine aerisită, poți folosi și un tapet clasic pentru bucătărie, cu un adeziv puternic. Însă, în general este recomandat să optezi pentru un tapet special pentru spații cu umezeală, cum ar fi tapetul din vinil, impermeabil. Acesta protejează peretele și se curăță ușor. Un tapet dintr-un material special destinat bucătăriei este alegerea ideală pentru bucătăriile cu umezeală foarte mare, deoarece împiedică apariția mucegaiului.

2. Ia în considerare dimensiunea bucătăriei

Poți opta să îmbraci toți pereții bucătăriei cu tapet sau să tapetezi doar o parte. În combinație cu un mobilier simplu, este excelentă ideea de a monta tapet pe toți pereții. Însă dacă ai o bucătărie mică, este recomandat să tapetezi doar peretele din spatele plitei electrice, de exemplu. Dacă bucătăria ta este mare, poți monta tapet pe un perete întreg, cum ar fi pe peretele pe care este amplasat locul de luat masa.

Te poți folosi de tapet și pentru a modifica vizual dimensiunea bucătăriei, folosindu-te de o iluzie optică. De exemplu, dungile verticale te ajută să creezi impresia unul spațiu mai înalt, în timp ce dungile orizontale dau impresia unei încăperi mai late.

3. La fel de importantă precum alegerea tapetului este și alegerea zonei unde să îl aplici

Tapetul poate fi folosit ca element de accent, motiv pentru care este recomandat să îl aplici pe un perete cât mai liber, pentru a-l pune în valoare. Evită să montezi tapetul pe pereți cu ferestre, cu uși sau cu corpuri suspendate, deoarece astfel vei eclipsa modelul tapetului și vei crea impresia unui spațiu aglomerat.

4. Alege tapetul potrivit pentru bucătărie în funcție de culoare

Atunci când alegi tapetul potrivit pentru bucătărie, este recomandat să te orientezi în funcție de culoarea mobilierului de bucătărie, a blatului sau peretelui din spatele acestuia. Este de preferat să optezi pentru un tapet cu nuanțe deschise și luminoase. De asemenea, poți alege tapetul ținând cont de culoarea principală a mobilierului și asigurându-te că aceasta se regăsește în imprimeul de pe tapet.

5. Alege tapetul potrivit pentru bucătărie în funcție de model

Dacă vrei să montezi tapet pe un singur perete sau pe o porțiune de pe perete, poți opta pentru un tapet cu modele geometrice, precum pătrate, romburi, cercuri, ovale sau dungi. Iată care sunt principalele modele de tapet potrivit pentru bucătărie:

  • Tapet cu imprimeu model de lemn, cărămidă sau piatră
  • Tapet cu imitație de tencuială sau beton
  • Tapet cu imprimeu mozaic
  • Fototapet cu motiv 3D
  • Fototapet abstract
  • Fototapet cu imprimeu inspirat din natură

Concluzie

Atunci când cauți tapetul potrivit pentru bucătărie, este important să ții cont de câteva criterii. În primul rând, decide dacă îți dorești tapet clasic sau rezistent la umezeală. Apoi, ia în considerare dimensiunea bucătăriei, locația unde vei amplasa tapetul, stilul pe care îți dorești să îl obții, culoare și model.